با وجود اینکه میدانیم گزارشگری مالی از اهمیت بسزایی برخوردار است (عمدتاً به این دلیل که در اکثر کشورها یک الزام قانونی است)، ممکن است قدرت و پتانسیل استفاده نشده آن را تاکنون درک نکرده باشیم. در واقع تحلیل مالی یکی از بسترهای مهم مدیریت کسب‌و‌کارهای مدرن است. برای رسیدن به درکی از پتانسیل‌های تجزیه و تحلیل مالی و گزارشگری، ما این راهنما را تهیه کرده‌ایم تا هر آنچه را که باید در مورد مبانی، اهمیت و ضرورت موضوع بدانید را به شما بگوییم. ابتدا بیایید با تعریف گزارشگری مالی شروع می کنیم:

گزارشگری مالی چیست؟

گزارشگری مالی به شیوه‌های استانداردی اشاره دارد تا به ذینفعان تصویر دقیقی از امور مالی یک شرکت، از جمله درآمدها، هزینه‌ها، سود، سرمایه و جریانهای نقدی می دهد.
هر یک از KPIهای مالی فوق العاده مهم هستند، زیرا آنها «سلامت» کلی یک شرکت را به نمایش می‌گذارند – حداقل در مورد پول. از این نوع گزارش‌های KPI نمی‌توان در مورد فرهنگ یا ساختار مدیریت یک شرکت چیزی استنباط نمود، اما با این وجود برای دستیابی به موفقیت حیاتی هستند.
همانطور که جلو برویم، موارد استفاده از تحلیل و گزارش مالی را بررسی خواهیم کرد، اما در حال حاضر، شایان ذکر است که این “گزارش های سلامت مالی” برای هر کسی که به دنبال تصمیم گیری آگاهانه در مورد کسب‌و‌کار خود است، بسیار مهم است.
با این اوصاف، انواع مختلفی از گزارشگری مالی وجود دارد که می‌تواند اهداف مختلفی را دنبال کنند. برخی از رایج‌ترین آنها عبارتند از:

صورت سود و زیان: صورت سود و زیان که به عنوان سود و زیان نیز شناخته می‌شود، یک گزارش تحلیل مالی است که درآمدها و هزینه‌های شرکت را در یک دوره زمانی معین با تمرکز بر چهار عنصر کلیدی نشان می‌دهد: درآمد، هزینه، سود و زیان. هدف اصلی این بیانیه این است که بفهمیم آیا کسب‌و‌کار در حال کسب درآمد است یا خیر. این کار را با خلاصه کردن فعالیت‌های کلیدی فروش، هزینه‌های تولید و سایر هزینه‌های عملیاتی در طول یک دوره حسابداری انجام می‌دهد. این گزارش درآمد را با تمام هزینه ها کم می‌کند تا بفهمد کسب‌و‌کار چقدر سود (یا ضرر) داشته است.
ترازنامه: این نوع صورت‌مالی یک نمای کلی از دارایی‌ها، بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام یک شرکت ارائه می‌دهد. اساساً، ترازنامه خلاصه‌ای از سلامت مالی کسب‌و‌کار را در یک نقطه معین ارائه می‌دهد که معمولاً یک دوره ماهانه یا فصلی است و می‌توان از آن برای اهداف داخلی یا خارجی استفاده کرد. از یک طرف، می‌توان آن را به صورت داخلی توسط هر ذینفعی مانند مدیران یا کارمندان بررسی کرد تا بفهمید آیا شرکت در مسیر درستی حرکت می‌کند یا خیر. و از سوی دیگر، ترازنامه می‌تواند توسط هر فردی که علاقه مند به سرمایه گذاری در شرکت باشد، به صورت خارجی مورد استفاده قرار گیرد، زیرا این گزارش اطلاعات مفیدی در مورد منابع موجود و نحوه تامین مالی آن‌ها ارائه می‌دهد.
صورت جریان نقدی: به بیان ساده، صورت جریان نقدی میزان وجه نقدی را که شرکت تولید می‌کند و برای هزینه‌هایی که وجه نقد خرج می‌شود را نشان می‌دهد. این شامل عناصری از صورت سود و زیان و ترازنامه است و برای مدیریت موفق یک کسب‌و‌کار بسیار اهمیت دارد. صورت جریان نقدی معمولاً به 3 حوزه مختلف تقسیم می‌شود که تمام وجوه نقد دریافتی و پرداختی را طبقه بندی می‌کند. ابتدا، جریان نقد عملیاتی را می بینیم که درآمد، هزینه، سود و زیان را نشان می‌دهد، سپس جریان سرمایه گذاری را داریم که وجه نقد ناشی از خرید و فروش بدهی و سهام را نشان می‌دهد. در نهایت، جریان مالی را داریم که در مورد بدهی‌های بلندمدت مانند پرداخت وام‌ها و اقلام حقوق صاحبان سهام مانند فروش سهام شرکت گزارش می‌دهد.
اهداف مالی شرکت شما هر چه که باشد، با رویکرد تحلیلی درست، می‌توانید رشد کسب‌و‌کار خود را به میزان قابل توجهی تسریع کنید. 

مزایای گزارشگری مالی

ما به این سوال فکر کرده‌ایم که «چرا گزارش‌گری مالی مهم است؟»، موارد استفاده آن را در دنیای واقعی بررسی کرده‌ایم و آنچه را که به‌عنوان معنای گزارش‌گری مالی در نظر می‌گیریم به اشتراک گذاشته‌ایم. برای ادامه سفرمان، بیایید مزایای کلیدی گزارش‌دهی و تحلیل‌های مبتنی بر مالی را در نظر بگیریم.
بهبود مدیریت بدهی: همانطور که می‌دانید، بدهی می‌تواند پیشرفت هر شرکتی را بدون در نظر گرفتن آن بخش، فلج کند. در حالی که ممکن است انواع مختلفی از گزارش‌های مالی مربوط به هدف یا نرم‌افزار وجود داشته باشد، ابزار تجزیه و تحلیل مالی به شما کمک می‌کند دارایی‌های جاری تقسیم بر بدهی‌های جاری در ترازنامه خود را پیگیری کنید تا از این طریق بتوانید سنجش نقدینگی و مدیریت بدهی‌هایتان به صورت مستمرانه داشته باشید.
شناسایی روند: صرف نظر از اینکه به دنبال چه حوزه ای از فعالیت مالی هستید، این نوع گزارش به شما کمک می‌کند تا روندهای گذشته و حال را شناسایی کنید، که به شما این قدرت را می‌دهد که با هرگونه ضعف احتمالی مقابله کنید و در عین حال به شما کمک می‌کند تا بهبودهایی را انجام دهید که سودمند باشد.
ردیابی بی‌درنگ: مزیت دیگر این گزارش این است که می‌توانید به سرعت، تصمیم‌های دقیق و آگاهانه بگیرید، در نتیجه از هرگونه موانع احتمالی اجتناب کنید و در عین حال سیاست‌های مالی خود را حفظ کنید.
بدهی ها: مدیریت بدهی‌های شما بخش مهمی از سلامت مالی مداوم شرکت شما است. وام‌های تجاری، خطوط اعتباری، کارت‌های اعتباری و اعتباری که از فروشندگان ارائه می‌شود، همگی تعهدات مدیریتی هستند. با استفاده از یک الگوی گزارش مالی، اگر قصد دارید برای وام توسعه کسب‌و‌کار درخواست دهید، می‌توانید داده‌های صورت‌های مالی را بررسی کنید و تعیین کنید که آیا قبل از درخواست رسمی نیاز به کاهش بدهی‌های موجود دارید یا خیر.
پیشرفت و انطباق: از آنجایی که اطلاعات ارائه شده توسط ابزار گزارشگری مالی دقیق و قوی است، دسترسی به روند‌های مالی‌یتان و برخی از کسر‌ها نه تنها فرصتی برای بهبود کارایی مالی شما در طول زمان فراهم می‌کند، بلکه همچنین تضمین می‌کند که شما 100% مطابق با آن عمل می‌کنید یا نه به عبارت دیگر اگر می‌خواهید کسب‌و‌کار شما فعال بماند، این امر ضروری است.

چرا گزارشگری مالی مهم است؟

گزارشی از McKinsey نشان می‌دهد که استفاده از داده‌ها برای ایجاد گزارش‌های بازاریابی ماهرانه‌تر و تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر می‌تواند بهره‌وری بازاریابی را ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش دهد که بر اساس میانگین هزینه بازاریابی جهانی سالانه ۱ تریلیون دلاری به ۲۰۰ میلیارد دلار می‌رسد. اگر همین منطق را در بخش مالی یا یک بخش مالی اعمال کنید، واضح است که ابزارهای گزارشگری مالی می‌توانند با ارائه تصویری آگاهانه‌تر از فعالیت‌هایتان به سود کسب‌وکار شما باشند.

گزارش های مالی درکی را به شما هدیه می‌دهد که می‌تواند فعالیت‌های مالی کسب‌و‌کار شما را ساده کند. برای نشان دادن بیشتر اهمیت تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی، دلایل اصلی گزارشگری مالی در ادامه با جزئیات بیشتری مطرح میگردد.

1) برای مالیات

همانطور که گفته شد، احتمالاً مالیات‌ها بزرگترین دلیل برای اهمیت تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی هستند – اساساً، شما باید این کار را انجام دهید! دولت از چنین گزارش‌هایی استفاده می‌کند تا اطمینان حاصل کند که شما سهم عادلانه مالیات خود را پرداخت می‌کنید. اگر گزارش‌های مالی از نظر قانونی مورد نیاز نبود، بیشتر شرکت‌ها احتمالاً به جای آن از داشبوردهای مدیریتی (حداقل برای اهداف تصمیم گیری داخلی) استفاده می‌کردند.
الزامات دولت برای این اسناد، صنعت کاملی از شرکت‌های حسابرسی را ایجاد کرده است (مانند چهار شرکت بزرگ KPMG، Ernst & Young، Deloitte و PWC) که برای بررسی مستقل گزارش‌های مالی شرکت‌ها وجود دارد. این فرآیند حسابرسی نیز یک الزام قانونی است.

2) برای سایر شرکت‌ها، سرمایه گذاران، سهامداران و غیره.

اگر قصد سرمایه گذاری در یک شرکت را دارید، منطقی است که بخواهید بدانید که آن شرکت چقدر خوب عمل می‌کند که البته طبق یک آزمون تورنسل استاندارد شده باشد. نه اندازه گیری‌هایی که یک شرکت برای خوب جلوه دادن خود ساخته است.
اینجاست که اهمیت صورت‌های مالی برای سرمایه گذاران مشخص می‌شود. این همچنین در مورد فروشندگان اعتبار و بانک‌هایی که در حال بررسی وام دادن به یک شرکت هستند نیز صدق می‌کند. در این مواقع، باید درک دقیقی از میزان احتمال بازپرداخت‌تان‌ را به دست آورید تا بتوانید بر اساس آن سود دریافت کنید.
تجزیه و تحلیل مالی و صورت‌های مالی برای ذینفعان نیز اهمیت دارد. اگر در یک شرکت صاحب سهام هستید یا یک سرمایه گذار فعال هستید که صاحب یک موقعیت سهام عمده است، افشای کامل همه دارایی‌ها، بدهی‌ها، استفاده از وجه نقد، درآمدها و هزینه‌های شرکت ضروری است. شما همچنین می‌خواهید بفهمید که آیا شرکت کاری غیرقانونی انجام می‌دهد یا خیر.
با توجه به مجموعه ای از قوانین معروف به Sarbanes-Oxley، همکاری استانداردسازی/قانونی بیشتری در دنیای تجزیه و تحلیل داده های مالی و گزارشگری وجود دارد. این قوانین برای جلوگیری از وقوع وضعیت دیگری طراحی شده اند، و ما دوباره آن را می گوییم – Enron -.

3) برای تصمیم گیری داخلی

همانطور که گفته شد، گزارش‌های مالی بهترین ابزار برای اتخاذ تمام تصمیمات تجاری داخلی نیستند. با این حال، آن‌ها می‌توانند به عنوان سنگ بنا برای گزارش‌های‌ دیگر مانند گزارش‌های مدیریتی که برای تصمیم‌گیری استفاده شوند، عمل کنند.
بسیار مهم است که گزارش‌های مالی تا حد امکان دقیق باشند – در غیر این صورت، هر گزارش مدیریتی (و تصمیمات متعاقب آن) بر اساس آن‌ها، متزلزل خواهد بود. در واقع، نظرسنجی انجام شده توسط Deloitte برای ایجاد آگاهی در مورد ارزش تجزیه و تحلیل و گزارش‌های مالی خوب، بیان می‌کند که اکثر پاسخ دهندگان «سطح ناکافی جزئیات» را به عنوان موضوع اصلی در هنگام گزارشگری مالی شناسایی کرده‌اند.
به یاد داشته باشید: دولت (و سرمایه گذاران خارجی) اهمیتی نمی دهند که چرا گزارش‌های مالی شما نادرست است. آنها فقط شما را به خاطر اشتباه کردن جریمه می کنند – همینقدر شسته رفته.

4) برای بهبود درک داخلی 

تجزیه و تحلیل و گزارش مالی، ابزارهای دقیق، منسجم و در دسترس برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات مهم مالی در سراسر سازمان شما هستند. اگر بینش مالی یا داده‌های شما پراکنده باشد، همه چیز می‌تواند به سرعت از هم بپاشد. به طور خلاصه، این مورد به تنهایی به این سوال پاسخ می‌دهد که گزارشگری و تحلیل مالی چیست؟
تجزیه و تحلیل مالی و گزارش‌دهی به پاسخگویی به انبوهی از سؤالات حیاتی در مورد تمام جنبه‌های فعالیت‌های مالی شرکت شما کمک می‌کند و به ذینفعان داخلی و خارجی تصویری دقیق و جامع از معیارهای استراتژیک و همچنین عملیاتی که برای تصمیم‌گیری و اقدام آگاهانه نیاز دارند، می‌دهد.

5) برای ساختن استراتژی ها و تضمین سودآوری

به دنبال نکته قبلی، تجزیه و تحلیل مالی و گزارش‌دهی برای ایجاد استراتژی‌های آگاهانه و اطمینان از سودآوری کسب‌وکار حیاتی است. در واقع، با بازگشت به نظرسنجی Deloitte که قبلاً ذکر کردیم، 67٪ از پاسخ دهندگان معتقدند که داده های موجود در صورت‌های مالی آنها برای “شناسایی راه های موثر برای کاهش هزینه ها و حذف زیان های احتمالی به منظور حفظ سودآوری” کلیدی است.
گفته می‌شود، این نوع گزارش‌ها برای سلامت مالی یک کسب‌و‌کار حیاتی هستند. این به مدیران و هر ذینفع دیگر اجازه می‌دهد تا استراتژی‌های آگاهانه‌ای بسازند که شرکت را سودآورتر کند و در عین حال به هر بازیگر کلیدی این امکان را می‌دهد که به داده‌ها برای تصمیمات خود تکیه کند.

6) برای افزایش سرمایه و انجام حسابرسی

پاسخ بعدی ما به این سؤال که «چرا گزارش‌دهی مالی مهم است؟» به دو گونه است: برای جمع‌آوری دقیق‌تر وجوه و مدیریت منطبق‌تر وجوه خود.
گزارشگری مالی و تجزیه و تحلیل به سازمان ها، صرف نظر از صنعت، کمک می‌کند تا سرمایه را در داخل و خارج از کشور به شیوه ای روان و مدیریت شده به خوبی افزایش دهند که این یک جزء ضروری برای موفقیت تجاری مداوم در دنیای رقابتی دیجیتال امروزی می‌باشد.
همچنین، تجزیه و تحلیل مالی، حسابرسی قانونی را تسهیل می‌کند. حسابرسان قانونی موظفند صورت‌های مالی یک سازمان را برای اظهار نظر حسابرسی کنند.

7) برای مدیریت نسبت های مالی

نسبت ها برای ابتکار عمل مدیریت مالی کسب‌و‌کار ضروری هستند و موارد زیادی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. در این زمینه، نسبت‌ها نشان‌دهنده اعمال مفیدی هستند که کسب‌وکارها باید انجام دهند تا اطمینان حاصل کند که کل عملیات با حداکثر کارایی انجام می‌شود.

نسبت‌های مالی همچنین به سرمایه گذاران کمک می‌کند تا مجموعه عظیمی از داده‌های مالی جمع آوری شده توسط مشاغل را تجزیه کنند. یک نسبت به داده‌های شما شکل و جهت می‌دهد و مقایسه‌های ارزشمند در دوره‌های مختلف گزارش را تسهیل می‌کند.
نسبت‌های مهم گزارشگری مالی شامل نسبت سرمایه در گردش، نسبت آنی، بازده حقوق صاحبان سهام و نسبت بری است. با داشتن این درک، می‌توان سلامت مالی شرکت خود را حفظ کرد و در عین حال ابتکاراتی را توسعه داد که تعادل مالی را به نفع شما منحرف کند و سود نهایی شما را در این فرآیند افزایش دهد.
نسبت آنی که با یک ابزار KPI مالی حرفه‌ای ایجاد می‌شود، معیاری است که نقدینگی کوتاه‌مدت یا دارایی‌های تقریباً نقدی را که می‌توانند به سرعت به پول نقد تبدیل شوند، ردیابی می‌کند. نکته این KPI که به نام نسبت تست اسید نیز شناخته می‌شود، شامل فقط دارایی هایی است که به راحتی می‌توانند به پول نقد تبدیل شوند، معمولاً ظرف 90 روز یا بیشتر، مانند حساب‌های دریافتنی.
در اینجا برخی از شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) که باید برای محافظت مالی و رشد روی آنها تمرکز کنید آورده شده است:

  • حاشیه سود ناخالص
  • حاشیه سود خالص
  • سرمایه در گردش
  • نسبت هزینه های عملیاتی
  • بازگشت دارایی
  • بازده حقوق صاحبان سهام
  • چرخه تبدیل نقدی
  • نرخ خطای پرداخت فروشنده

8) برای اطمینان از شفافیت

همانطور که بارها و بارها در طول این پست ذکر کردیم، گزارش در مورد امور مالی کلید عملکرد داخلی یک کسب‌و‌کار است. اما نه فقط این، صورت‌های مالی نیز برای اطمینان از شفافیت بسیار مفید هستند. به عنوان مثال، یک کسب‌و‌کار که در بخش دولتی کار می‌کند ممکن است توسط مالیات دهندگان یا خیرین تامین مالی شود، بنابراین، آنها باید در مورد نحوه خرج کردن پولی که دریافت کرده اند پاسخگو باشند. برای این منظور، گزارش‌های مالی نقش اساسی ایفا می‌کنند، زیرا نه تنها تضمین می‌کنند که نهادهای عمومی شفاف و مطابقت دارند، بلکه همچنین ارتباط اعتماد مردم را با این واحدها حفظ می‌کنند.
مثال دیگر در مورد شرکت های بزرگ است، مشتریان روز به روز بیشتر می‌شوند و بیشتر از نحوه تصمیم‌گیری شرکت‌ها انتقاد می‌کنند. شرکت‌های بزرگ با عمومی و شفاف کردن داده‌های مالی خود می‌توانند روابط قوی‌تری با مشتریان خود ایجاد کنند. به عنوان مثال، با نشان دادن اقدامات خیریه یا هزینه‌های پایداری خود. از سوی دیگر، اگر خدمات بلندمدتی ارائه می‌دهید، ارائه اطلاعات در مورد عملکرد مالی شرکت شما می‌تواند اطمینان خاطری برای مشتریان بالقوه باشد که می‌توانید برای مدت طولانی با آنها در سود بمانید.
به طور خلاصه، تجزیه و تحلیل و گزارش مالی می‌تواند به مشاغل در هر اندازه کمک کند تا روابط قابل اعتمادی با سرمایه گذاران، سهامداران، کارمندان و حتی مشتریان ایجاد کنند. اینکه بتوانید به وضوح بیان کنید که شرکت از نظر مالی خوب عمل می‌کند می‌تواند چندین مزیت را به همراه داشته باشد.

5 مورد ضرورت گزارشگری مالی

تا به حال، ما به مسائل از یک دیدگاه کلی نگاه می کردیم. اکنون، بیایید با بررسی برخی از سوالات ارزشمندی که گزارش‌های مالی (و گزارش‌های مبتنی بر آنها) می‌توانند به شما در پاسخ به آنها کمک کنند، کمی ملموس‌تر و ساده‌تر باشیم.

1. آیا خرید این سهام ایده خوبی است؟

اگر واقعاً در شرکتی که قصد سرمایه گذاری در آن را به عنوان یک فرد یا از طرف سازمان فعلی خود دارید انجام می‌دهید، تجزیه و تحلیل داده‌های مالی و گزارش دهی می‌تواند برخی از داده‌های (نسبتاً سخت) را در اختیار شما قرار دهد که به شما کمک می‌کند. تصمیم خود را بگیرید
این نیز یکی از راه‌هایی است که می‌توانید در مورد اینکه آیا یک شرکت به طور بالقوه در بازار سهام قیمت کمتری دارد یا بیش از حد، به درک خوبی برسید.

2. آیا ما اکنون سودآور هستیم؟ آیا در آینده نیز خواهیم بود؟

بدون توجه به اهمیت صورت‌های مالی، تشخیص اینکه شرکت شما پس از پرداخت تمام هزینه‌ها و حقوق و دستمزد شما چقدر درآمد دارد، دشوار است. از آنجایی که یکی از دلایل اصلی وجود یک شرکت کسب سود برای خود و سهامدارانش است، این اطلاعات بسیار مهم است.

3. در حال حاضر چه مقدار پول نقد در اختیار داریم؟

اگر تا به حال عضوی از تیم مدیریت یک استارت آپ بوده‌اید، ممکن است تصوری از این داشته باشید که ندانید که آیا می‌توانید در ماه‌های آینده «پرداخت حقوق و دستمزد» داشته باشید یا خیر، چقدر استرس زا است.
اینجاست که اهمیت صورت‌های مالی مشخص می‌شود
پول نقد اکسیژن یک کسب‌وکار است و تجزیه و تحلیل گزارش‌های مالی می‌تواند به شما کمک کند تا ببینید کسب‌وکارتان چند ماه حقوق و دستمزد می‌تواند بدهد در حالی که از نظر مالی توانمند باقی بماند (با فرض اینکه اعداد درآمد ثابت بماند).

4. آیا سرمایه‌ای برای سرمایه گذاری در خطوط جدید کسب‌و‌کار داریم؟

برخی از شرکت‌ها، مانند اپل، دوست دارند روی مقادیر هنگفتی پول نقد بنشینند. استراتژی آنها این است که این پول را جمع آوری کنند تا بتوانند از نظر مالی توانمند باقی بمانند حتی اگر اتفاقات فاجعه باری برای اقتصاد رخ دهد.
با این حال، شرکت‌های دیگر ترجیح می‌دهند پول خود را در صورتی که بتوانند این کار را انجام دهند و در عین حال از نظر مالی سالم بمانند، سرمایه گذاری کنند. به عنوان مثال، سازندگان چیپست‌های کامپیوتری مانند اینتل کارخانه‌ها و تجهیزات خود را به طور منظم ارتقا می‌دهند.
این ارتقاها بسیار گران هستند و در حالی که سرمایه گذاری بلندمدت خوبی هستند، شرکت مورد نظر باید مطمئن شود که جریان نقدی کوتاه مدتی برای حمایت از این نوع حرکت‌ها دارد.

5. آیا روابط فروشندگان آنطور که باید سالم است؟

هنگام در نظر گرفتن “چرا تجزیه و تحلیل مالی مهم است؟” همیشه ارزشش را دارد که فروشندگان خود را در نظر بگیرید. چه یک کسب‌و‌کار مبتنی بر خدمات هستید و چه کسب‌و‌کاری مبتنی بر کالا، روابط فروشنده یا تامین کننده شما به شدت با سلامت مالی مداوم شرکت شما مرتبط است.
اگر روابط‌تان با تامین کننده یا فروشنده‌یتان تیره، ناکارآمد یا مملو از مشکلات باشد، بهره وری سازمانی‌تان را کاهش پیدا می‌کند، به اعتبار برند‌تان آسیب می رسد و در نهایت (اغلب) پول خود را از دست خواهید داد.
به طور معمول، فروشندگان یا تامین کنندگان شما فرآیندهای پرداخت و قوانین اعتباری جداگانه خواهند داشت. تجزیه و تحلیل‌های مالی ساده تضمین می‌کند که پرداخت ها و تراکنش ها همیشه روان باقی می مانند.

به‌علاوه، با معیارهایی مانند نرخ خطای پرداخت فروشنده، می‌توان پرداخت‌های فروشنده را پیگیری کرد و در عین حال، پرداخت‌های کمتر یا اضافه‌پرداخت را در یک بازه زمانی مشخص شناسایی کرد. دسترسی به این سطح از بینش فرآیندهای فروشنده یا تامین کننده شما را بهینه می‌کند و در زمان و هزینه در این فرآیند صرفه‌جویی اتفاق می‌افتد.

چه کسی از گزارشگری و تحلیل مالی استفاده می‌کند؟

ما قبلاً اهمیت تجزیه و تحلیل مالی و گزارش‌دهی را در طول پست بیان کرده‌ایم و اینکه چگونه آنها به عنوان ابزارهای ارتباطی برای اطلاع و مرتبط نگه داشتن ذینفعان داخلی و خارجی عمل می‌کنند. گزارش‌های مالی ابزارهای تحلیلی همه‌کاره‌ای هستند که کسب‌وکارها در هر اندازه از آنها برای بررسی داده‌های خود، سازگار ماندن و اطمینان از سودآوری و عملکرد مالی سالم استفاده می‌کنند. گفتنی است، گروه‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند از تحلیل‌ها و گزارش‌های مالی برای اهداف مختلف بهره‌مند شوند که برخی از آنها عبارتند از:

سرمایه گذاران، سهامداران و وام دهندگان: سرمایه گذاران و سهامداران از گزارش‌های مالی برای ارزیابی وضعیت سرمایه گذاری‌های خود و نحوه ایجاد سود توسط شرکت استفاده می‌کنند. از سوی دیگر، وام دهندگان از آنها برای درک توانایی شرکت در بازپرداخت وام‌ها و هزینه‌های مربوط به بهره استفاده می‌کنند.

مدیران کسب‌و‌کار: احتمالاً بیش از هر ذینفع دیگری در این لیست، مدیران کسانی هستند که می‌توانند بیشترین بهره را از گزارش‌های مالی ببرند. وجود یک سیستم گزارشگری مالی کارآمد به آنها اجازه می‌دهد تا عملکرد را در سطح عمیق‌تری دنبال کنند و استراتژی‌های هوشمندی بسازند که توسعه مالی سالم و پایدار را تضمین می‌کند.

مؤسسات نظارتی: مأموران مالیاتی و نهادهای دولتی مختلف نیز داده‌های مالی را جمع‌آوری می‌کنند تا نظارت کنند که کسب‌وکارها با مقررات مالیاتی مطابقت دارند. صرف نظر از اندازه کسب‌و‌کار، پرداخت مالیات تعهدی است که نمی‌توان از آن فرار کرد. تجزیه و تحلیل مالی مدرن اجازه می‌دهد تا یک دید سازمان یافته از اعداد شرکت‌ها را برای اطمینان از اینکه همه رویه‌های استاندارد دنبال می‌شود، داشته باشید.

مصرف کنندگان یا مشتریان: شفافیت در رابطه با روابط با مشتری کلیدی است. شرکت‌ها از گزارش‌های مالی به عنوان ارتباط باز با مشتریان خود در مورد درآمدها، فعالیت‌های سرمایه گذاری یا کمک‌های خیریه استفاده می‌کنند. از سوی دیگر، مشتریان همچنین می‌توانند هنگام در نظر گرفتن اینکه کدام تامین کننده را برای یک قرارداد انتخاب کنند، از صورت‌های مالی بهره مند شوند زیرا می‌توانند توانایی تامین کننده را برای ماندن در تجارت برای مدت زمان طولانی قضاوت کنند.

کارمندان: گزارشگری مالی مدرن به کارکنان همه بخش‌ها و سطوح دانش این امکان را می‌دهد تا خود را با استفاده از داده‌های مالی توانمند کنند. از طریق استفاده از فناوری داشبورد مدرن، کارکنان می‌توانند اطلاعات مالی مهم را برای اندازه گیری عملکرد فعالیت‌های خود و تصمیم گیری آگاهانه تجسم کنند.

 

یکی از تکنیک‌ها و روش‌های بروز جهت گزارشگری مالی، استفاده از سرویس تحلیل آنلاین صورت‌های مالی می‌باشد. این روش با سرعت و دقت بالا، خروجی‌های قابل اطمینانی را در دسترس مدیران و کارشناسان مالی قرار می‌دهد.

نویسنده

تیم تولید محتوای ناربن

تیم تولید محتوای ناربن شامل جمعی از نویسندگان متخصص و با انگیزه است که قصد دارند با نوشته‌های خود اثرات واقعی و قابل اندازه‌گیری بر سطح تولید علم در حوزه‌های فعالیت شرکت اعم از مشاوره مدیریت، بازاریابی، مدیریت ایجاد و توسعه کسب و کار و غیره داشته باشند.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *