مدیریت کسب و کار

توسعه کسب و کار (Business Development) چیست؟

توسعه کسب و کار چیست؟

توسعه کسب و کار شناسایی فرصت هایی برای توسعه روابط با شرکت های مشابه برای دستیابی به اهداف کلیدی کسب و کار و ایجاد ارزش برای مشتریان است. این روابط معمولاً با شرکت هایی با اهداف خرد مشابه و خدمات یا محصولات مرتبط ایجاد می شود.

به عنوان مثال، یک رستوران با خدمات پیک محلی همکاری می­کند تا مردم بتوانند غذای مورد علاقه خود را برای تحویل در محل سفارش دهند. کسب و کار پیک می تواند از طریق یک پایگاه مشتری جدید درآمد بیشتری کسب کند، و زمانی که مشتریان راه های بیشتری برای دریافت غذای خود داشته باشند، رستوران می تواند تعداد سفارش های خود را افزایش دهد.

توسعه کسب و کار ارتباط تنگاتنگی با فروش دارد زیرا انجام مشارکت، ارزش ارائه شده به مشتریان را افزایش می‌دهد و آنها را تشویق به خرید می­کند. فرآیند آن نیز از طریق تحقیقات بازار و کسب صلاحیت بالقوه شرکت‌هایی آغاز می‌شود که مشارکت با آنها منطقی است.

فهرست مطالب

توسعه شرکتی (Corporate Development) چیست؟

توسعه شرکتی فرآیند دستیابی به رشد برای یک کسب و کار از طریق تجدید ساختار داخلی و بهره‌گیری از فرصت‌های خارجی برای ادغام، سرمایه گذاری و واگذاری دارایی ها است. تمام فرآیندهای توسعه شرکت ارزش یک کسب و کار را افزایش می دهد.

تجدید ساختار داخلی معمولاً مدیریت فعلی را برای افزایش کارایی تغییر می دهد، مانند استخدام کارکنان جدید، ترکیب جایگاه‌های شغلی موجود یا حذف سایر جایگاه‌ها.

نمونه ای از تجدید ساختار داخلی شرکت می تواند ترکیب دو جایگاه ارشد باشد که ارتباط نزدیکی با هم دارند. یک مثال برای رشد خارجی حالتی است که یک شرکت بزرگتر یک شرکت کوچکتر را خریداری می‌کند که مزایایی را برای شرکت ایجاد می کند، مانند خرید Venmo توسط PayPal، که یک سرویس ارسال پول برای دوستان و خانواده است.

توسعه شرکتی به طور غیرمستقیم به رشد فروش مربوط می‌شود، زیرا تجدید ساختار و یا اکتساب مدیریت، توانایی کسب و کار را برای خدمت‌رسانی به مشتریان و رشد فروش افزایش می‌دهد، اما مدت‌ها قبل از انجام فروش به مشتری این فرآیندها انجام می‌شوند.

تفاوت بین توسعه شرکتی و توسعه کسب و کار

توسعه کسب و کار و توسعه شرکتی از این جهت که هر دو بر فعالیت‌هایی برای کمک به رشد شرکت‌ها تمرکز می‌کنند، یکسان هستند. هر دو فرآیند مزیت رقابتی ایجاد می‌کنند، زیرا هدف نهایی آنها کمک به کسب و کار است تا ارزشی را که می‌تواند به مخاطبان هدف ارائه دهد افزایش دهد. هر دو فرآیند همچنین می‌توانند شامل برقراری ارتباط با سازمان‌های خارجی باشند و تیم‌های توسعه دهنده کسب و کار می‌توانند در تیم‌های توسعه دهنده شرکتی وجود داشته باشند.

تفاوت این دو فرآیند از این جهت است که توسعه کسب و کار مرتبط با روابط خارجی است و توسعه شرکتی رشد خارجی از طریق تغییرات داخلی است. در حالی که توسعه شرکتی شامل امور مالی می‌شوند، به طور مستقیم فروش را افزایش نمی‌دهند زیرا تراکنش‌های مالی در این حوزه شامل خرید و ادغام و استخدام کارکنان جدید است.

توسعه کسب و کار بیشتر با فروش مرتبط است زیرا مشارکت با مشاغل خارجی باعث فروش بیشتر محصولات شرکت در بین مصرف‌­کنندگان می­شود.

فرآیند توسعه کسب و کار

فرآیند توسعه کسب‌وکار ترکیبی از گام­هایی است که کسب‌وکار شما برای رشد مؤثر، افزایش درآمد، بهبود روابط با سرنخ‌های فروش و موارد دیگر برمی‌دارد. این گام­ها همان فعالیت­هایی هستند که تیم توسعه کسب و کار شما هر روز روی آن کار خواهد کرد. این فعالیت­ها شامل همه کارهایی است که مربوط به خوشحال کردن مشتریان در هر بخش از سفر مشتری است. با کار کردن در چارچوب فرآیند توسعه کسب و کار، تیم شما درک قوی از اهداف کل سازمان، اهداف فروش، وضعیت فعلی کسب و کار، مخاطبان هدف و موارد دیگر خواهد داشت.

چگونه توسعه کسب و کار انجام دهیم

  1. تحقیقات بازار گسترده انجام دهید.
  2. بینش و آگاهی را افزایش دهید.
  3. رهبری فکری را ترویج دهید.
  4. اطلاع رسانی انجام دهید.
  5. سرنخ­ها را برای انتقال به واحد فروش تأیید صلاحیت کنید.
  6. خدمات شایسته به مشتریان ارائه دهید.
  7. از داستان­های موفقیت محتوای فروش تولید کنید.

با جمع‌آوری این عناصر توسعه کسب‌وکار و به اشتراک گذاشتن آن‌ها در میان تیم خود، یک استراتژی یا طرح توسعه کسب‌وکار عملی ایجاد می‌کنید که موفقیت و رشد را تشویق و ارتقا می‌دهد. در ادامه مراحل مختلف مربوط به ایجاد طرح توسعه کسب و کار ارائه می‌شود.

برنامه توسعه کسب و کار

طرح توسعه کسب و کار یک استراتژی است که سازمان شما می­تواند در حین فعالیت برای دستیابی به اهداف مرتبط با رشد خود به آن رجوع کند. مدیران فروش معمولاً طرح کسب و کار را برای نمایندگان توسعه ایجاد می‌­کنند تا روی آن کار کنند.

هدف از برنامه (یا استراتژی) توسعه کسب و کار، تعیین اهداف واقع بینانه­ای است که به نمایندگان سازمان اجازه می­دهد کسب و کار را توسعه دهند، معاملات بیشتری انجام دهند، مشتریان بالقوه را شناسایی کنند، اعضای تیم فروش (و سایر تیم­ها در سطح شرکت) را همسو کنند و سرنخ­های بیشتری را تبدیل به مشتری کنند.

برای ایجاد این برنامه اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. یک ارائه آسانسوری آماده کنید.
  2. اهداف SMART را تعیین کنید.
  3. تجزیه و تحلیل SWOT انجام دهید.
  4. تعیین کنید که چگونه موفقیت را اندازه­گیری خواهید کرد.
  5. بودجه تعیین کنید.
  6. همیشه مخاطبان هدف خود را در ذهن داشته باشید.
  7. یک استراتژی فراگیر انتخاب کنید.

توسعه کسب و کار به رشد بهتر شما کمک می­کند

توسعه کسب و کار بخش مهمی در هر شرکت موفق است. این بخش به چگونگی تعیین بهترین راه‌ها برای افزایش درآمد، شناسایی چشم‌اندازهای ایده‌آل، تولید سرنخ‌های بیشتر و بستن معاملات بیشتر می­پردازد.

به این فکر کنید که چگونه می توانید یک برنامه کسب و کار قوی داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که گروه مناسبی از نمایندگان اجرایی مرتبط را دارید تا بتوانید از امروز شروع به رشد کسب و کار خود کنید.

نقش مشاور توسعه کسب و کار

معمولا سازمان­ها تمامی توانمندی­های موردنیاز خود را برای طراحی و اجرای فرآیند توسعه کسب و کار به صورت داخلی در خود ندارد. این امر دلایل مختلف دارد مانند مقطعی بودن پروژه­ها، رشد سازمان و نیاز به ایجاد توانمندی جدید، محدودیت­های بودجه در جذب استعدادها و … . به این دلایل و با توجه به گسترده بودن حیطه مسئولیتی نمایندگان توسعه کسب و کار در سازمان از مهم­ترین شایستگی‌های این نمایندگان بهره‌گیری از مشاوران مناسب است. با توجه به نیاز هر سازمان فعالیت‌های مختلفی ممکن است به مشاوران خارج از سازمان برونسپاری شود. بهره‌گیری از مشاوران می‌تواند برای اجرای یک پروژه یا انجام تحقیقات مقطعی باشد یا به منظور ایجاد ظرفیتی داخلی در درون سازمان که به طور پیوسته بخشی از فرآیند توسعه کسب و کار را به انجام برساند. نمونه‌هایی از پروژه‌‌هایی که امکان برونسپاری به مشاوران بیرونی را دارند به شرح زیر هستند:

  • پیاده‌سازی الزامات حاکمیت شرکتی
  • تدوین استراتژی‌های فروش
  • تحلیل و بهبود سبد (پورتفولیو) محصولات یا خدمات
  • شناسایی حوزه‌های کسب و کاری جذاب برای ورود
  • تدوین و بازنگری برنامه توسعه کسب و کار
  • انجام مطالعات بازارهای داخلی و بین‌المللی
  • مشاوره توسعه بازاریابی B2B
  • تولید محتوا و بازاریابی محتوایی
  • برگزاری رویدادهای ترویجی و بازاریابی
  • تدوین و بازنگری طرح کسب و کار
  • تدوین گزارش امکانسنجی خدمات و محصولات
  • تدوین برنامه بازاریابی
  • مشارکت در پیاده‌سازی پروژه‌ها و طرح‌ها
  • عارضه‌یابی سازمانی
  • اندازه‌گیری و بهبود بهره‌وری
  • مدل‌سازی و بازمهندسی فرآیندهای کسب و کاری

شرکت توسعه کسب و کار ناربن با جمع ­آوری تجارب 15 ساله متخصصین حوزه توسعه کسب و کار می­تواند در جنبه ­های مختلف موردنیاز سازمان‌هایی که تمایل جدی برای رشد دارند در کنار آن‌ها باشد. با توجه به گستردگی ابزارهای مختلفی که یک سازمان می‌تواند برای خود انتخاب کند خدمات مختلفی در این زمینه در شرکت توسعه کسب و کار ناربن تعریف شده است و علاوه بر این موارد با برگزاری جلسات شناخت اولیه امکان تعریف خدمات سفارشی شده متناسب با نیاز سازمان نیز وجود دارد. برای آشنایی با این شرکت، کسب اطلاعات بیشتر و یا هماهنگی جلسات می­توانید از طریق این لینک به آدرس وبسایت این شرکت مراجعه نمایید.‌

منابع:

https://blog.hubspot.com/sales/business-development

https://blog.hubspot.com/sales/corporate-development-vs-business-development#:~:text=They%20are%20different%20in%20that,mergers%20and%20hiring%20new%20staff

 

5/5 - (1 امتیاز)

نویسنده

مریم محمدی

مریم محمدی هستم دانش آموخته رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت و صنعتی شریف عمده فعالیت های اجرایی من در حوزه مشاوره مدیریت، مشاوره کسب و کار و مشاوره سرمایه گذاری بوده است.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راهنمای محصولات ناربن در حوزه جوایز تعالی/ کیفیت

عنوان جایزه | مدل

اظهارنامه

پرسشنامه خودارزیابی

ابزار تحلیل پرسشنامه

پروژه‌های بهبود

📌 جایزه ملی کیفیت ایران

برگزارکننده: سازمان ملی استاندارد
مدل: کیفیت جهان اسلام

اظهارنامه آماده سطح اهتمام
اظهارنامه سطح اشتهار/ تندیس

📌 جایزه ملی تعالی و پیشرفت

برگزارکننده: مرکز ملی تعالی و پیشرفت
مدل: تعالی EFQM 2013

اظهارنامه سطح گواهی تعهد
اظهارنامه سطح تقدیرنامه/ تندیس